Hotell på Costa del Sol

Längtar du efter sol och värme ska du givetvis besöka Costa del Sol som med över 300 soldagar om året garanterat ger dig en härlig semester. På Costa del Sol finns ett mycket stort utbud av hotell att välja mellan, allt från billiga budgethotell till de exklusivaste hotell du kan tänka dig!

Välj den semesterort där ni vill bo så guidar vi på Costadelsol.se er till det bästa hotellet. Vi handplockar ut de bästa och mest prisvärda hotellen då det lätt att gå vilse i det gigantiska hotellutbudet på Costa del sol.

Hotell i Malaga (15 st)

Malagas hotell

Malaga har blivit ett mycket populärt resmål och det är enkelt att förstå varför. Oavsett om du vill ha sol och bad, kultur eller bara shopping och fina restaurangbesök så ger Malaga dig allt detta! Här hittar du exempelvis Picassomuseet och den mäktiga katedralen. Missa inte den populära gågatan Marqiues de Larios om du gillar shopping. Är det istället stranden som lockar så finns den inom promenadavstånd från alla hotell.

Hotell i Marbella (16 st)

Marbellas hotell

Marbella är kanske det mest kända turistmålet på Costa del Sol. Här finns lyxiga resorts, pulserande nattliv men också mysiga Gamla stan med sina trånga gränder och torget Plaza de Los Naranjos som är en samlingspunkt. Stranden ligger precis i anslutning till centrum och längs strandpromenaden trängs restauranger. De exklusiva lyxhotellen hittar man på ”Golden Mile” som ligger mellan Marbella och Puerto Banus. De centrala hotellen har både stranden och Gamla stan med alla restauranger, barer och shopping i sin omedelbara närhet.

Hotell i Fuengirola (15 st)

Fuengirolas hotell

Fuengirola är en modern stad som anpassat sig efter turismen, men samtidigt klarat av att bibehålla sitt stora historiska arv. Här hittar man flera intressanta sevärdheter. Fuengirola är svenskarnas favorit och det märks på att det finns svenska restauranger, butiker, svensk skola samt Svenska kyrkan finns också här. Det är också den mest barnvänliga turistorten på Costa del Sol. Det finns ett stort antal hotell att välja bland.

Hotell i Nerja (15 st)

hotell i nerja

Nerja är beläget i ett kuperat landskap med små badvikar som ligger mellan höga klippor och berg. Här finns smala slingrande gator som är kantade av små butiker och caféer. Husen är vitkalkade och omringade av grönskande fruktträd. Centrum är fylld av tapasbarer och restauranger och här sjuder det av liv på kvällarna. De hotell som ligger i den historiska delen är placerade på klippkanten och har sagolik utsikt över kusten.

Hotell i Puerto Banus (7 st)

Puerto Banus hotell

Puerto Banus är en lyxig hamnby som tillhör Marbella och har blivit ett mycket populärt nöjesdistrikt på Costa del Sol. Här kan man beskåda dyra, lyxiga bilar och båtar samt besöka de exklusiva designaffärerna, alla restauranger och barer. Här har man ett pulserande nöjesliv med start redan på dagen på Beachklubbarna som är belägna utmed stranden och fortsätter hela natten på alla barer och nattklubbar utmed hamnen och runt omkring i Puerto Banus.

Hotell i San Pedro de Alcantara (5 st)

San Pedros hotell

San Pedro de Alcantara är en mindre ort belägen endast några kilometer från nöjesmetropolen Puerto Banus. Orten har de senaste åren fått en rejält lyft där man investerat mycket pengar i renoveringar och förbättringar. Det finns många restauranger, caféer och affärer i den mysiga stadskärnan. San Pedro har också en mycket fin strandpromenad och en lång sandstrand.

Hotell i Torremolinos (13 st)

Torremolinos hotell

Torremolinos är en av de första charterorterna som svenskarna åkte till. Orten är fortfarande mycket populär och det är lätt att förstå varför med sin totalt 7 km långa strandremsa som rymmer många stränder och flankeras av den härliga strandpromenaden. Här finns det mycket att upptäcka och populära attraktioner är Aqualand och Crocodile Park. Det finns ett stort utbud av hotell i Torremolinos som passar alla typer av resenärer.

Hotell i Granada (15 st)

Populära hotell i Granada

Granada är en mycket populär turiststad som ligger runt 2 timmars bilfärd från norrut från Malaga. Det som framförallt satt Granada på kartan är deras kulturskatter som Alhambra som är ett moriskt palatsområde. Granada har dock mycket mer att erbjuda då det är en universitetsstad med pulserande uteliv. Staden har hotell som passar alla och de allra flesta finns mitt i centrum där man har nära till allt. Räkna med ca 1000 kr per natt för ett hotell av bra standard.

Hotell i Estepona (13 st)

Esteponas hotell

Estepona som är belägen cirka 2 mil väster om Marbella har totalt över 2 mil kust med härliga stränder. I Estepona får du den genuint spanska känslan då turismen inte kommit lika långt här. Vi har valt ut hotell i Estepona som skall passa alla olika resenärer och plånböcker. De flesta hotellen ligger vid eller väldigt nära stranden då de flesta gäster uppskattar närheten till strandliv.

Hotell i Benalmadena (15 st)

Benalmadenas hotell

Benalmadena är en trevlig by med vitkalkade hus som sträcker sig från berget 3 km inåt landet och sluttar ner mot stranden och havet. Vid stranden hittar man de flesta av stadens hotell. Här finns även Puerto Marina med tusentals småbåtsplatser som är väl värt ett besök. Benalmadenas kust sträcker sig 10 km bort med flera härliga sandstränder. Här kan man välja mellan en lugn och skön vik eller stranden där det är lite mer liv och rörelse. Man kan även besöka havsakvariet sea life i Puerto Marina i Benalmadena eller Tivoli World som ligger alldeles i närheten.