Svenska skolan på Costa del Sol

Har man flyttat till eller besöker Costa del Sol under en längre tid och har med sig barn, kan dessa gå i svensk skola under vistelsen. Svenska skolan finns i Fuengirola och i Marbella.

Svenska skolan i Fuengirola

Svenska skolan i Fuengirola har elever från förskolan och upp till gymnasiets avgångsklass. Skolan grundades 1969 och har haft lokaler på olika platser i Fuengirola under årens lopp. Men 2007 flyttades hela utbildningsverksamheten till Avenida de Acapulco. Skolan har 20 förskoleplatser, 115 elever i grundskolans förskoleklass och de nio årskurserna samt 120 elever i gymnasiet. Undervisningen följer den svenska läroplanen, timplanen och den svenska kursplanen. De har extra betoning på kärnämnena och idrott och hälsa. Från årskurs 1 är spanska obligatoriskt. Eleverna får dessutom kunskap om och förståelse för Spanien och dess kultur, samhällsliv och historia. Skolan har individualiserad undervisning och arbetar åldersintegrerat i grundskolan. På gymnasienivå kan man välja mellan Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsprogrammet. Många som studerar på gymnasiet är gäststudenter från Sverige som är där ett år.

Svenska skolan i Marbella

Svenska skolan i Marbella har elever från förskolan och upp till och med grundskolan. Skolan grundades 2003 med 12 elever och har idag 120 elever men plats för 150 elever. I förskolan går man när man är mellan 3-5 år, i förskoleklass går man när man är 6 år och i grundskolan åk 1-6 är man 7-12 år. Skolan arbetar enligt den svenska läroplanen och har kompletterande svenska för elever med svenskanknytning som studerar på andra skolor. Skolan arbetar åldersintegrerat i små undervisningsgrupper där alla känner varandra, vilket skapar trygghet för eleverna.