Blogg

Välkommen till vår blogg. Här lägger vi löpande ut reseberättelse från våra resor på den spanska solkusten!


Naturen på Costa del Sol

Naturen på Costa del Sol
Naturen på Costa del Sol är helt otroligt vacker. Är det inte den imponerande utsikten mot medelhavet så har man den vackra vyn upp mot bergen. Här får man både den glamorösa stilen inne i städerna och de mysiga genuint spanska i de små oförstörda spanska byarna. .

LÄS MER HÄR


Dali skulptur

Skulpturer av Salvadore Dali
När du åker till Costa del Sol känns det som att Marbella är ett måste att besöka. Denna vackra flärdfulla stad bjuder på så mycket olika saker som är värda att uppleva. För den som är kultur och konstintresserad finns det exempelvis vackra skulpturer som du kan gå och titta på.

LÄS MER HÄR


köpa hus utomlands-mässan

Fastighetsmässan ”Köpa hus utomlands”
Det är oerhört många som är intresserade av att köpa en bostad i Spanien och intresset håller i sig år efter år. Antingen vill man köpa sig en bostad för att kunna flytta ner till Spanien eller så vill man köpa en semesterbostad i värmen istället för att köpa en sommarstuga i Sverige eller så är man intresserad av att köpa en bostad för att hyra ut.

LÄS MER HÄR


balkongen i nerja

Balcon de Europa i Nerja
Åker man till Nerja måste man passa på att besöka den välkända platsen Balcon de Europa. Går man runt i Nerja så kan man inte missa denna plats, det är välskyltat och de små gränderna leder fram till platsen. Kommer man med bil är det bra att parkera på de offentliga parkeringsplatserna för att sedan gå genom de trånga mysiga gränderna.

LÄS MER HÄR


san pedro de alcantara

Mysiga San Pedro de Alcantara
Det är alltid lika trevligt att besöka den mysiga byn San Pedro de Alcantara som ligger en liten bit från hamnstaden Puerto Banus och 10 km från Marbella. Nuförtiden har det blivit extra skoj att åka hit, framför allt för barnen. Den stora motorvägen har gått rakt igenom San Pedro och delat stadens kärna och stranden i två delar. Det har alltid varit fullt sjå att ta sig från den ena delen till den andra i och med den fullt trafikerade vägen med snabbt körande bilar….

LÄS MER HÄR


maro

Playa del Maro
Under sommaren 2017 var vi på besök i den mysiga staden Nerja i en vecka. Vi hade hört så mycket positiva ord om stranden Maro, eller Playa de Maro även kallad La Cala de Maro, som ligger en liten bit utanför Nerja. Stranden Maro hade röstats fram till en av Andalusiens bästa stränder. Den spanska tv- kanalen Atena 3 gjorde en undersökning 2013 då stranden Maro röstades fram som den bästa stranden i Andalusien och stranden kom på andra plats för bästa stränder i hela Spanien.

LÄS MER HÄR


grottor nerja

Grottorna i Nerja
När man besöker den mysiga staden Nerja måste man passa på att ta en tur till grottorna i Nerja. Detta är Europas största grottsystem och Spaniens tredje mest besökta sevärdhet. Detta kände vi att vi också var tvungna att undersöka. I och med att vi bodde i Nerja så var det inte så långt att köra. Kör man med bil åker man bara mot den lilla byn Maro, svänger vänster i rondellen och sedan är man framme. Man kan även åka med buss från busstationen…

LÄS MER HÄR


senator hotell

Senator Marbella Spa Hotell
Denna sommar var vi på en härlig semester i Spanien på Costa del Sol kusten i två veckor. Vi valde att besöka Senator Marbella Spa Hotell en utav dessa nätter. Detta hotell ligger mellan Marbella och Puerto Banus med endast 2 km till Marbellas historiska centrum och med 13 km till Puerto Banus. Hotellet ligger även med endast 300 meter till den fina stranden Guadalpin. Väljer man att befinna sig på detta hotellet under sin semester så kan man lätt variera sig mellan stranden och poolen när man vill svalka sig i hettan.

LÄS MER HÄR