Att göra i Marbella

Costadelsol.se har samlat de 5 bästa aktiviteterna och guidade turerna i Marbella. Läs mer om varje aktivitet nedan och du kan enkelt bokas via vår samarbetspartner Viator.

Snabbval: CykeluthyrningGibraltarVingårdar och RondaTur till OjenGuidad tur Gamla stan
 

1) Cykeluthyrning i Marbella


Cykel i Marbella
Vill du se dig om runt i Marbella kan du hyra en cykel. Här kan du hyra en mountainbike som är förberedd och passar din storlek. Alla cyklar är kollade och kan användas. Du får information om olika ställen som du kan besöka. Man kan välja att cykla bland bergen eller till stranden eller in till en annan stad. Personalen hjälper till så att du har en färdvägen förberedd. Turen startar på kontoret och avslutas där. En drink ingår efter halva vägen. Man cyklar mestadels på cykelvägar där det inte är någon trafik alls. Avgångsplatsen är i Estepona och tiderna varierar mellan klockan 10- 18. Dryck ingår men mat ingår inte. Transporter till och från attraktioner ingår inte. Barn måste ha vuxet sällskap med sig.

 


 

2) Se Gibraltar med lokal guide


Vy från Gibraltar
Vill du se Gibraltar, ska du passa på att ta denna turen med en privat guide. Du blir upphämtad från ditt hotell i Marbella eller i närheten klockan 9.00 på morgonen. Sedan transporteras du till Gibraltar. Här får du se Saint Michaels cave, Europe point, Monkeys och Moorish castle. Din lokala guide berättar om alla sevärdheterna under turen. Även under färden till Gibraltar berättar guiden om städerna och dess historia. Vid klockan 13.00 får man gå och shoppa innan det är dags för lunch klockan 14.30- 15.30. Tiderna kan variera något. Sedan är det dags att besöka hamnen. Vid klockan 17.00 lämnas du av vid ditt hotell igen.

Denna guidade tur är på engelska och det sker med en lokal guide, med inspelad röst och skriftligt. Turen pågår i 8 timmar och avgår från hotell i Marbella. I turen ingår entréavgifter och upphämtning och avlämning från ditt hotell i Marbella. Lunch ingår inte i priset. Man måste ha med sig ett giltigt pass på resan. Det bör vara minst fem personer per bokning. Denna resa fungerar i alla väder, man bör dock klä sig i lämpliga kläder.

 


 

3) Besök vingårdar och guidad tur i Ronda


Bron i Ronda
Här har du ett perfekt tillfälle att besöka och utforska Ronda som är känd för sin kvalitet på sina viner. Här kommer du få beöka två små vingårdar och du får lära dig hur de olika sorterna odlas och vin processerna. Det finns även tillfälle att besöka Ronda med sin tjurfäktningsarena. Du hämtas upp klockan 9.30 av en engelskpratande förare. Klockan 10.15 är det frukost på ”Venta” innan det är dags att bege sig av till den första vingården. Klockan 11.00 sker den guidade turen på den familjeägda vingården. Efter guidningen kommer du koppla av på en terrass med underbar utsikt medan du få njuta av en guidad provsmakning av fyra viner samt ost och korv. Klockan 13.00 är det sedan en guidad tur genom Ronda och beskåda alla sevärdheterna så aom exempelvis tjurfäktningsarenan och ”New Bridge”. Klockan 14.30 besöker vi en till vingård och tar lunch. På vingården får du lära dig skillnad på olika vinsorter och hur de odlas. Här får du smaka på olika viner och något gott att äta. Klockan 18.00 är du hemma vid ditt hotell igen.

Denna turen är på engelska och varar i ca 10 timmar. Resan avgår från Marbella och avslutas där. I turen ingår alla skatter, avgifter, hanteringskostnader, frukost, lunch, vin- och mat- provning. Dricks ingår inte, men rekomenderas att man ger. Minimiåldern för att prova dryckerna är 18 år. Vegetariska alternativ finns tillgängliga men bör meddelas i samband med bokningen. Har man några allergier bör även det meddelas vid bokning.

 


 

4) Privat heldags tur till Ojen


Vy över Ojen
Här har du en heldags tur till Ojen där du kan besöka alla sevärdheter så som exempelvis Church of La Encarnacion, grottor, Brandy and Oil Mill Museums m.m. Du hämtas från ditt hotell i Marbella klockan 9.00 och åker till Ojens utkiksplats och beundrar utsikten för att sedan få en god frukost. Klockan 11.00 blir det en guidad tur på the Brandy and Oil Mill Museums, the Church of La Encarnacion och the Karst Caves. Klockan 14.00 är det sedan dags för lunch som man själv får stå för. Efter lunchen är det dags att besöka en olivolja kvarn där man kan få provsmaka olivolja. Man blir sedan avlämnad på sitt hotell i Marbella.

Turen varar i ungefär 8 timmar och guidningen är på engelska med en engelsk lokal guide, inspelad röst och skriftligt på papper. I turen ingår entréavgifter, frukost, guide/förare, professionell guide och upphämtning och avlämning på hotell i Marbella. Det ingår inte alkoholhaltiga drycker eller lunch. Barn får endast vara med i vuxet sällskap. Man får vara minimum tre personer per bokning. Turen sker i alla väder och man bör se till att klä sig efter detta.

 


 

5) Guidad tur i Marbella Gamla stan


Segway
När du är på besök I Marbella ska du passa på att boka en privat professionell guide som kan visa dig runt i staden och berätta om alla de historiska byggnaderna och Marbellas historia. I den gamla staden i Marbella kommer du upptäcka spår av arabiska och kastilianska. Klockan 9.45 börjar turen och du möter antingen upp vid fontänen i Alameda Park eller blir upphämtad på ditt hotell i Marbella eller Mijas. Klockan 10.00 sker en guidad tur i Gamla staden i Marbella där du får en ingående historisk beskrivning av de platser ni besöker. Klockan 12.00 har du fri tid då du kan gå och shoppa. Klockan 12.30 besöker ni Alameda Park, Mar Avenue med skulpturerna och strandpromenaden samtidigt som guiden berättar mer om staden.Klockan 13.30 är turen slut antingen i Alameda park eller då du lämnas av vid ditt hotell igen i Marbella eller Mijas.

Turen är på engelska och pågår i ca 4 timmar. Ni möts upp vid fontänen i Alameda park eller hämtas upp vid ditt hotell i Marbella eller Mijas. I turen ingår upphämtning och avlämning på hotell, entréavgifter, professionell guide och en promenadtur. Mat och dryck ingår inte i turen. Det får vara minst tre personer per bokning. Barn får endast vara med vid vuxet sällskap. Turen sker vid alla väder vilket gör att man bör klä sig efter detta.