Casares

Casares är en otroligt vacker vit by som hänger högt upp på sidan av en klippa från berget Sierra Bermeja. Byn kallas även ”hängande byn” i och med sin placering på denna klippa. Här ligger vita hus nerför berget med resterna av den moriska borgen längst upp på toppen. Här promenerar man på slingrande smala gator med branta stigningar. Naturen är vacker med det skogsbeklädda berget som ger en grön och frodig växtlighet hela året. Här finns även fantastiska vandringsleder där man kan uppleva källvattnet som rinner ut från berget.

Mysiga bergsbyn Casares

Casares ligger ungefär 105 km från Malaga och det är ungefär en 15 minuters bilväg in mot landet från kusten. När man kommer till Casares är det lättast att parkera bilen och sedan upptäcka byn till fots. Här slingrar sig branta små vägar till torget Plaza de Espana där man finner stadens fontän. På väg mot byn finns flera hemslöjdsbutiker och man hittar olika museum, så som bland annat hantverksmuseum, Blas Infantes födelsehus m.m. Utanför byn hittar man trävarufabriken Roman Clavero vilket är byns stora arbetsgivare. Här tillverkar man fönster och dörrar.

Golf

I Casares finns golfbanorna Finca Cortesin Golf Club och Dona Julia Golf. Finca Cortesin Golf Club är designad av Cabell Robinson och är en fin bana som har lite med lyx och kvalitet. Denna bana passar för låghandicapare som vill ha lite mer klass.

Sevärdheter

Casares Castle

Slottet ligger högt uppe på den högsta delen av Casares och byggdes på elvahundratalet av morerna. Hit är det lite brant och slingrigt att ta sig.

San Sebastian kyrkan

San Sebastian kyrkan byggdes på 1600-talet och var en sockenkyrka. Här finns bilden av Our Lady of rosenkransen av fälten, som är Cesares skyddshelgon.

Church of la Encarnacion

Kyrkan byggdes i slutet av femtonhundratalet. Kyrkan har ett Mudejar-influerat klocktorn och en uteplats som tidigare har tillhört klostret.

Blas Infantes födelsehus/ Casa Natal de Blas Infante

I Casares föddes Blas Infante Perez de Varga. Han var politiker, advokat och författare samt initiativtagare till nationaliströrelsen i Andalusien. Han föddes 5 juli 1885 och avrättades av Francos anhängare i början av inbördeskriget. Idag är huset där han föddes ett museum och en turistbyrå. Här finns utställningar med verk av lokala konstnärer.

La Hedionda Spa

Redan under den romerska tiden var badet i Hedionda välkänt. Här finns svavelhaltigt och alkaliskt vatten som rinner från den lokala källan. I detta vatten påstås Caesar ha botat problem med sin lever år 61 f.kr. Som tack fick Casares prägla sina egna mynt under romartiden. Casares har fått sitt namn efter Caesar.

Fiesta

Sista lördagen i maj månad hålls La Romeria de la Patrona, la virgen del Rosario del Campo. Då går alla invånare från kyrkan Iglesia de San Sebastian till la Ermita mellan floderna Genal och Guadiaro, vilket är en vandring på 11 km. I juli hålls Feria del Secadero. Första veckan i augusti hålls samhällets egen feria, La Feria de Agosto. Ursprunget till ferian är byns motstånd mot fransmännen 1810 till 1813. I september hålls ferian La fiesta de Nuestra Senora de la Virgen del Rosario del Campo. I september hålls även La Feria del Santo Cristo. Varje år i mitten på juli hålls marknaden Mercado Mediaval.

Stränder

Den närmsta stranden heter Playa de la Sal. Här är ett härligt område med bred, lång strand och det finns en mysig strandbar som serverar god mat. Här finns parkeringsplatser i närheten. Det passar även för barn i och med att de kan leka på stranden undertiden som de väntar på maten.

Ta sig hit

För att åka till Casares kan man välja någon av de lågprisflyg som åker hit och då landar man på Malagas flygplats. Från Malaga är det sedan ungefär 105 km till Casares. På flygplatsen hittar man flera olika biluthyrningsfirmor där man kan hyra en bil under sin vistelse. Hyr man en bil kan man lätt ta sig fram dit man vill när man vill och man kan även passa på att utforska de omkringliggande städerna som finns på Costa del Sol. Bilen kan man hyra på nätet redan hemifrån så att man vet att det finns lediga bilar. Man kan även välja att åka med taxi från flygplatsen. Det finns flera taxibilar som väntar utanför terminalen. Det finns även en busstation utanför terminalen om man vill åka buss istället. Man kan även boka Shuttle service på nätet, vilket innebär att det står en egen bil med chaufför och väntar på dig utanför flygplatsen när du har landat. Då hämtar de dig på flygplatsen och kör dig direkt dit du ska. Man kan även boka detta för hemresan.

Karta