Rincon de La Victoria

Rincon de La Victoria upplevs vara en lugn stad och ibland beskriver lokalbefolkningen staden som en ”Sovstad”. Många spanska familjer har sina semesterhus här och tillbringar sommarmånaderna här vilket gör att befolkningen tredubblas under sommaren. Rincon de La Victoria ligger 12 km öster om Malaga i sydvästra delen av Axarquia på Costa del Sol. Rincon de La Victoria består av fyra stadskärnor, Rincon, La Cala del Moral, Torre de Benagalbon (kusten) och Benagalbon (inland).

Här finns ett bra utbud av restauranger och barer som man kan välja mellan när man har tagit en promenad i staden eller varit vid stranden och badat. Även vid stranden finns flera restauranger och barer att välja mellan. Här finns även den fina strandpromenaden där man kan promenera längs havet på det vackra promenadstråket till La Cala. Det har varit en stor tillväxt av bostadsområden och lägenhetskomplex under en period i staden. Området har ett subtropiskt klimat vilket gör att bergsgrödor så som vinrankor, mandel, oliv, mango, avokado m.m. trivs här. Staden har ett fascinerande kulturarv med kulturminnen och attraktioner för de som är kulturintresserade.

Golf

För golfälskare finns det en golfbana i Rincon de la Victoria som kallas Anoreta Golfbana. Här finns både driving range och putting green för den som vill träna. På 7:e hålet har man dessutom en otrolig utsikt över havet.

Stränder

Stranden i Rincon de la Victoria heter Playa de Rincon de la Victoria och är 2 km lång med sand som varvas med småsten. Detta är en familjevänlig strand utan vind och utan vågor. Det är mest spanska familjer som besöker stranden och i och med att stranden är så lång så blir det aldrig trångt. Här finns gröna gräsytor med skuggande palmer, lekplatser, toaletter, duschar, badvakter i trätorn och man kan hyra solstolar och parasoller. Utmed stranden finns det en fin strandpromenad med restauranger, kaféer, butiker, hotell och våningshus. På strandpromenaden tar lokalbefolkningen sina promenader och man ser även joggare och cyklister ta sig fram här. Tittar man åt väster ser man att stranden omges av en klippa som är bebyggd och tittar man åt öster så smälter stranden ihop med Playa de Benagalbon. Det är mycket populärt att promenera vid havet utmed la Cala fram till helgedomen av Virgen del Carmen, vilket är stadens skyddshelgon, som är inbäddad i en sten vid den västra delen av stranden. Vägen är mycket vacker och man går genom tunnlar i klippan.

Mat

De typiska maträtterna från Rincon de la Victoria är traditionell medelhavsmat där fisk och skaldjur dominerar. Här kan man njuta av lokalt fångad fisk till lunch. Man äter även paella, fritura Malaguena (blandad stekt fisk), ansjovis, sardiner, gazpacho eller ajoblanco. Andra tradaitionella rätter är maimones (soppa med bröd, tomat, olja, vitlök och musslor), fänkålsgryta, grönkål m.m. Här finns även päron, fikon, muscat druva, avokado, mango m.m.

Festivaler

I början av september håller staden den årliga Festival de la Boqueron (ansjovis festival). Under festivalen lagar man tusentals kilo ansjovis som lokalbefolkningen och besökare får njuta av tillsammans med vin. I februari hålls en musikfestival, i juli hålls Feria de Rincon de la Victoria, i juli hålls även Maritime fiesta av Virgen del Carmen m.m. Det är ofta mycket folk, parader, facklor och fyrverkerier vid festivalerna. Festivalerna hålls också oftast i flera dagar.

Sevärdheter

Casa Fuerte de Bezmiliana
Casa Fuerte de Bezmiliana ligger i ett grönområde och fungerar idag som en utställningshall med konstverk från kända konstnärer och konserthall. Fortet byggdes runt 1766 för att skydda staden mot engelska pirater. Byggnaden är fyrkantig och det finns en vägg med två vakttorn, en central del och en del som är väl täckt på utsidan som kallas Alcuilla. Ytterdörren är krönt med vapen från Carlos III.

Vakttorn

Det finns två vakttorn i staden som hade till uppgift att övervaka havet från piratattacker. Det ena vakttornet El Cantal är belägen på en klippa 30 meter över havet. Tornet har en stympad konisk form med en höjd på 10,62 meter och omkrets på 7,15 och 6,25. Det andra vakttornet Torre de Benagalbon ligger på en liten kulle och har en höjd på 10,5 meter och en omkrets på 7 och 6 meter. Inuti tornen finns en spiraltrappa och på taket finns en terrass.

Cueva del Tesoro

Cueva del Tesoro är en rad grottor som har bildats under havsytan av strömmar och vågor under en lång tid. Man kan se pelare, raviner, stalaktiter och stalagmiter samt rester av grottmålningar. Man har även hittat föremål här och det pratas om en dold skatt med guldmynt. Grottan ligger lite utanför Rincon de la Victoria i El Cantal.

Museum för modern konst

I Benagalbon ligger museet för modern konst som sponsras av Rincon de la Victoria. Museet skapades 1995 för att bevara våra rötter och kulturella traditioner. Man har delat upp det i två delar där den ena delen visar hur det ser ut på en traditionell bondgård och den andra delen vilka föremål och verktyg som används av lokalbefolkningen i sitt vardagliga liv. Människorna i kommunen har skänkt materialet till museet.

Romersk plats

I Torre de Benagalbon hittar man den romerska platsen som är en viktig arkeologisk plats. Här har man hittat rester av fenicisk keramik. Man har även hittat ett spa med motsvarande badrum och latriner. Bredvid baden finns även en garum fabrik där man tillverkade en fiskbaserad sås och örter. Denna sås var väldigt populär i Rom. Man har även hittat en romersk villa med tretton mosaiker som var väldigt värdefulla.

Religösa monument

Iglesia de Nuestra Senora del Carmen som är belägen i Rincon de la Victoria och Iglesia de Nuestra Senora de la Candelaria som är belägen i Benagalbon är de mest anmärkningsvärda religösa monument i kommunen.

Virgen del Carmen

Inbäddad i berget vid den västligaste spetsen av stranden finns stadens beskyddare, Virgin del Carmen.

Arkeologisk park

Det finns en arkeologisk park på 90 000 kvadratmeter vars mål är att få vetenskaplig spridning. I utställningen har man återhämtat den ursprungliga geomorfologiska ytan och den inhemska medelhavsvegetationen och hur man bevarar det förhistoriska arv i samband med den sociokulturella användningen av rymden. I utställningen har man har olika inhemska floran och vägar som är avgränsade med stenar för att producera minsta möjliga miljöpåverkan. Det finns även flera informationspaneler om grottor och målningar.