Att göra i Malaga

Costadelsol.se har samlat de 10 bästa aktiviteterna och guidade turerna i Malaga. Läs mer om varje aktivitet nedan och du kan enkelt bokas via vår samarbetspartner Viator.

Snabbval: Guidad cykelturCykeluthyrningPicassomuseetCity SightseeingSegway turTapas & vinturGourmet turPrivat sightseeingUtflykt AlhambraMalaga Card
 

1) Guidad cykeltur i Malaga


Cykel i Malaga
När du är i Malaga ska du passa på att ta en cykeltur runt omkring i staden och upptäcka den historiska delen av Malaga. På cykelturen får du både frisk luft och lär dig en massa om staden och dess kultur av den lokala guiden som följer med dig på turen. Man får uppleva det dagliga livet i Malaga och besöker marknaden där man kan hitta många lokala delikatesser. Vi cyklar förbi och upptäcker stadens största attraktioner så som exempelvis Alcazaba, Malagas katedral, Roman teatern och Picasso museet. Man får upptäcka den intressanta arkitekturen på Carmen Thyssen Malaga Museum. Turen fortsätter utmed en botanisk trädgård vid strandpromenaden där man har en underbar utsikt över havet. Vi stannar på en strandbar för att ta något att dricka och fortsätter sedan utmed vattnet till La Malagueta, Malagas tjurfäktningsarena. På veckodagarna får man även en guidad tur på tjurfäktningsarenan och får lära sig mer om tjurfäktning. Turen fortsätter utmed strandpromenaden till Malagas moderna port där man har en underbar utsikt över staden. Sedan cyklar vi tillbaka till startpunkten igen. Detta är ett bra sätt att få lära sig mer om och se sig om i Malaga i en liten grupp och med en lokal guide som har massor av intressant information att delge. Man får även information om bra restauranger som är värda att besöka.

Denna guidade tur är på engelska och håller på i 4 timmar. Man startar vid Central Malaga nära Malaga Centro tågstation. Turen startar klockan 10 och avslutas klockan 14 på avgångsplatsen. Det som ingår i turen är en lokal guide, hjälm (obligatoriskt för barn under 16 år) och inträde till tjurfäktningsarenan under veckodagarna. Observera att minimiåldern för turen är 8 år. I turen ingår inte mat eller dricka, dricks eller upphämtning och avlämning på hotell.

 


 

2) Cykeluthyrning – cykla på egen hand


Cykel i staden
Vill du upptäcka Malaga är det ett perfekt sätt att ta sig fram med cykel och det kan du hyra genom Malaga Bike Rental. Det finns ett flertal olika cyklar att välja mellan beroende på vad du vill göra. Vill man cykla till staden bredvid eller utmed kusten kan man välja en trekking bike, vill man cykla på Malagas berg kan man välja en mountain bike, vill man cykla runt i staden kan man välja road bike eller så kan man välja en e-bike om man bara vill ta det lugnt. Att cykla runt i Malaga kan man göra året runt och det är ett utmärkt sätt att ta sig fram och upptäcka staden på ett smidigt sätt samtidigt som man får njuta av det vackra vädret. Att hyra en egen cykel innebär att man själv kan bestämma vart man vill cykla. City bikes finns i olika storlekar och har två lås, justerbara och bekväma säten och bagage bärare. På mountain bikes, trekking bikes, road bikes och e- bikes finns lås, reservinnerslang, flaskhållare, pump, reperationskit och hjälm.

Man avgår från centrala Malaga och kan bestämma vilken tid man vill avresa. Man har även möjlighet att bestämma själv hur länge man vill hyra cyklarna. Man lämnar sedan tillbaka cyklarna där man startade sin resa. I detta ingår användning av cykel och hjälm. Det ingår ingen hämtning eller lämning vid hotell, transporter till eller från olika attraktioner eller mat och dricka. Arrangörerna pratar engelska.

 


 

3) Picasso Museum – Guidad tur


Picasso museet
I Malaga ligger det berömda Picasso museet som väl är värt ett besök när man är här. Här får man lära sig om hans liv och se massor av verk av honom. Picasso var född i Malaga och den 27 oktober 2003 öppnades Picasso museet här av Spaniens kung och drottning. Museet ligger i hjärtat av det historiska centrumet i Palacio de Buenavista och omringat av ett flertal berömda sevärdheter. Turen startar på Plaza Merced framför Casa Natal som är Picassos födelseplats. Stället har varit öppet för allmänheten sedan 1988. Turen fortsätter sedan till Picasso Museet och avslutas sedan återigen vid Plaza Merced.

Den guidade turen är på engelska eller svenska och håller på i tre timmar. De guidade turerna kan starta vilken tid som helst under museets öppettider. Det kan vara bra att kolla upp museets öppettider. Vill man ha en speciell tid för turen bör man kontakta de lokala arrangörerna. I turen ingår lokal flerspråkig guide, små grupper och lokala skatter. Observera att inträdesavgiften till museet inte ingår i turen.

 


 

4) City Sightseeing Hop-On Hop-Off Tur


Karta malaga
Här kan du utforska Malaga med en dags-biljett på en city sightseeing dubbel deckare buss utan tak. Ovanpå bussen har man en fin utsikt över staden och dess sevärdheter. Bussen stannar på 14 olika ställen och man kan gå av och gå på var man vill och hur många gånger man vill på dessa ställen under färden. Biljetten är giltig 24 timmar från första gången som man använder den. Turen tar 90 minuter och startar igen 30 minuter efter varje stop. Via hörlurar hör man inspelad information på engelska om ställena som man besöker. Turen stannar på Estacion bus, Vialia- estacion ave, Jardin botanico, Correos, Puerto, Paseo del parque, Paseo de la farola, Playa de la malagueta, Plaza de toros, Castillo de Gibralfaro, Santuario de la Victoria, Pza. Merced, Alcazaba, Catedral och Alameda principal.

I resan ingår hop- on och hop- off tur och inspelade guidade kommentarer på engelska. Det ingår inte entré-avgifter, dricks, hämtning och lämning på hotell eller mat och dryck. Biljetten håller i 24 timmar och tiderna som bussen går varierar beroende på vilken månad det är. Men någon gång mellan 9 – 18 har man möjlighet att åka med dessa bussar. Vissa månader pågår turerna även senare.

 


 

5) Segway Tur


Segway
Varför inte upptäcka och undersöka Malaga med hjälp av en tvåhjulad, självbalanserande och elektrisk Segway. Att använda Segway är ett populärt och smidigt sätt att ta sig fram på. Här har man med sig en lokal guide som guidar dig runt i Malagas historiska centrum och visar de intressantaste sevärdheterna. Turen startar i centrala Malaga där man möts upp av en guide och får lära känna den elektriska Segwayen. När man är bekväm med segwayen åker man runt i den historiska delen av centrum förbi Constitution Square, Larios street, Picasso museet, Picassos födelseplats, Carmen thyseen museum, Malaga katedralen, Alcazaba och tillbaka till staden längs Malaga Promenade där turen avslutas där den startade. Längs hela turen får du höra intressant fakta och historia om de olika sevärdheterna som passeras på vägen. Detta är ett perfekt sätt att lära känna staden samtidigt som man får möjlighet att prova på att åka Segway.

Turen är på engelska och tar ungefär 2 timmar. Turen är begränsad till att omfatta 10 personer för att kunna få tillräckligt med uppmärksamhet från guiden. Man avgår från Centrala Malaga nära turistinformationen och avslutar på samma ställe. I turen ingår en guide, hjälm och reflexvästar, Segway säkerhetsgenomgång och 2 timmars Segway tur. I turen ingår inte inträdesavgifter, dricks, mat och dryck, hämtning och lämning. Observera att minimiåldern för turen är 10 år.

 


 

6) Guidad tapas och vintur


tapas
Här får du tillsammans med en lokal guide besöka tre tapas-restauranger under en tre timmars tur. Under turen får man prova på 15 tallrikar av tapas samtidigt som man smakar på vin och öl. Man får även lära sig mer av Andalusiens kulinariska arv. I centrala Malaga nära Plaza de la Constitucion träffar man sin guide och beger sig sedan till den första tapasbaren. Samtidigt som ni promenerar får ni värdefull information om tapas. Vid varje tapas stop inkluderas en dricka och vid den tredje tapasbaren slutar turen och man får stanna kvar och fortsätta kvällen själv.

Denna guidade tur tar tre timmar och är på engelska. Man får vara max 10 personer för att guiden ska kunna se alla i sällskapet. Turen avgår klockan 13 eller 20 och man träffas vid Plaza de la Constitution i centrala Malaga och avslutas i en bar i centrala Malaga. I turen ingår tapas i tre barer, tre drinkar och en lokal guide. I turen ingår inte hotell hämtning eller lämning eller dricks. Barn får endast vara med i vuxet sällskap.

 


 

7) Guidad gourmet tur


Atarazanas marknad
Med hjälp av lokal guide får du höra historia och kultur från Andalusien samtidigt som du avnjuter lokalt producerade produkter som finns i landet. Klockan 10.30 i Plaza de la Marina i centrala Malaga startar turen. Första besöket blir hos Central Atarazanas marknad där vi får se produkter av grönsaksodlare i Malaga, kött och fisk från medelhavet. Vi får även smaka två av de produkter som identifierar Spaniens gastronomiska kultur så som iberisk skinka och get ost. Sedan startar den guidade turen genom Constitution Square, Katedralen, Picasso museet och Romerska teatern. Det blir även besök på tre av de bästa restaurangerna i Malaga. Här kan man prova på tapas, spanska viner och paella. Man får även skriftliga uppgifter om rätterna och hur de är tillagade.

Turen är på engelska och tar ungefär 3-4 timmar. Turen avgår från Turistinformationen. I turen ingår en flaska vatten, guide, promenad guidad tur, vinprovning och lunch. I turen ingår inte hämtning eller lämning vid hotell.

 


 

8) Privat sightseeing tur i Malaga


Malaga stad
Här får du en privat guidad tur genom Malaga för att upptäcka de allra intressantaste sevärdheterna av en duktig lokal guide. Turen startar med ett besök på katedralen för att sedan gå vidare till Alcazaba som är belägen på ett berg i staden. Turen fortsätter till Picassomuseet för att upptäcka hans verk. Entréavgiften inkluderas inte i turpriset. Om man vill kan man vid bokning skriva ner vilka speciella intressen man har för att guiden ska kunna förbereda din personliga guidade tur.

Turen är på engelska och varar i ungefär 5 timmar. Vill man ha en guide som talar ett annat språk får man betala en extra avgift. Man blir upphämtad och avlämnad vid sitt hotell i Malaga. I turen ingår hämtning och lämning vid hotell, privat tur, professionell guide och entréavgift för Alcazaba och katedralen. I turen ingår inte mat, dryck och dricks. Man måste vara minst 2 personer på turen.

 


 

9) Utflykt till Alhambra Granada


Alhambra
Vill du besöka Alhambra och Granada ska du passa på att ta denna guidade tur dit. En mini-van kommer och hämtar upp dig vid hamnen i Malaga och tar dig vidare till Alhambra. Ett moriskt palats som är UNESCO-listad och ligger i Granada. Efter en bilfärd på två timmar är man framme och kan med den guidade turen få upptäcka palatset, dess historia, beundra arkitekturen och den exotiska trädgården. Finns det tid över efter guidningen promenerar ni till Granadas historiska centrum och du har egen tid att spendera hur du vill. Sedan träffar ni guiden igen och beger er tillbaka.

Turen är på engelska och den tar ungefär 9 timmar. I turen ingår hämtning och lämning vid hamnen, transport med Air-condition, Skip-the–line biljett till Alhambra. I turen ingår inte dricks, mat och dryck. Minimiålder på turen är 8 år.

 


 

10) Malaga City Card


Torg i Malaga
Här finns två olika city pass att välja mellan. Båda inkluderar en timmes promenad tur genom Malagas historiska centrum, en timmes båttur runt Malaga Bay och en 24 timmars biljett för en hop-on och hop-off city sightseeing tur. Malaga Experience card inkluderar entré till sex sevärdheter, användning av stadens elektriska tåg med vin och tapas på en av två restauranger. På restaurang Bodega Bar El Pimpi eller Grill restaurant Toro Muelle Uno. De olika sevärdheterna är Museo interactiivo de la Musica, Malaga Maritime Museum, Automobile Museum, Museo Carmen Thyssen, Museo Picasso Malaga och Foundacion Picasso, Museo Revello de Toro.

Vip Experience kortet inkluderar inträde till fyra sevärdheter och en flamingoshow med tapas och vin. Flamingoshowen kan man antingen se på MIMMA eller Alea restaurant. De fyra sevärdheterna är Museo Automovilistico, Museo Carmen Thyssen, MIMMA och Museo Picasso Malaga. Hop-on hop-off bussarna avgår var 30:e minut från 14 olika platser. Under 90 minuter pågår färden och man kan hoppa på och av så många gånger man vill under 24 timmar. Ställen som bussarna stannar på är Museo Carmen Thyssen, Centro de Arte Contemporaneo, Puerto de Malaga, Paseo del Parque, Paseo de la Farola, Farola, Playa de la Malagueta, Paza de Toros de La Malagueta, Castillo de Gibralfaro, Basilica de Sta Maria de la Victoria, Picasso sights, Cathedral de la Encarnacion, Malaga Alcazaba, Teatro Romano och Museo Picasso Malaga.

I turen ingår inte dricks, hotell hämtning och lämning, mat och dryck om det inte är specificerat. I turen ingår hop-on hop-off tur, båt tur, promenad tur, Malaga Experience Card eller Malaga Vip Experience Card. Det språk som talas är engelska. På bussarna finns inspelad engelskspråkig guide.