Puerto Banus

Snabbval: HamnenKulturStränderHistoriaKarta

Boende – Transfer:
HotellHyra LägenhetHyra villaHyrbilFlygtransfer

Se vårt bildspel från Puerto Banus:

Statyn La Victoria Puerto banus
El Corte Ingles i Puerto Banus
Väg mellan torg och marina Puerto Banus
Väg mellan torg och marina Puerto Banus
Shopping i Puerto Banus
Stranden i Puerto banus
Avenida José Banus
Avenida José Banus
Costa park Puerto Banus
Strandpromenad från San Pedro.
Stranden sett från San Pedro
Stranden sett från Puerto Banus
Stranden Puerto Banus
Längst ut i marinan i Puerto banus
Lyxiga bilar i Puerto Banus
Marinan i Puerto banus
Fyren i Puerto Banus
Lyxiga båtar i Puerto banus
Puerto Banus
Puerto banus
Lyxiga båtar i Puerto Banus
Lyxiga bilar i Puerto Banus
Lyxiga bilar i Puerto Banus
Torget i Puerto banus
Hamnen i Puerto Banus
Lyxiga bilar
Statyn La Victoria

 
Puerto Banus ”Puerto Jose Banus” är en marina som ligger i Nueva Andalucia, sydväst om Marbella. Det var Jose Banus en lokal fastighetsutvecklare som byggde detta ställe år 1970 för att bli en lyxig marina och shoppingområde. Puerto Banus var ett av Spaniens första ”by-liknande” hamnkomplex. Detta har blivit ett av de största nöjesdistrikten på Costa del Sol och mycket populärt bland kändisar. Här finner du dyra köpcentrum, restauranger och barer. Vitkalkade lägenheter kantar marinan och många lyxiga bilar och båtar kan man beskåda när man besöker Puerto Banus under sommarmånaderna. De privata båtarna är större än hotell och framför står det oftast en Porsche eller någon annan lyxig bil.
 

Lyxbilar Puerto Banus
Gott om lyxiga bilar
Märkesaffärer i Puerto Banus
Lyxiga affärer
Lyxbåtar i Puerto Banus
Lyxiga båtar

 

Boka boende i Puerto Banus här

 

Hamnen

Se ett klipp om Puerto Banus fina hamn här:

 
Puerto Banus besöks årligen av 5 miljoner människor. Utmed hamnen är det fullt med folk och det är hit du skall åka om du är ute efter fest och det bästa nattlivet. Det är mest turister från Europa, araber och spanska turister som besöker marinan. Gatorna vid marinan kantas av dyra märkesbutiker så som Gucci, Versace, Dolce & Gabbana m.m. Här finns också många restauranger och barer som det är väldigt populärt att sitta vid och bara titta på folklivet. Blandat med designeraffärerna har det även dykt upp souvenirbutiker på grund av den stora massturismen. Lite längre upp vid Antonio Banderas Square hittar man det stora varuhuset El Corte Ingles och även stormarknaden Hipercor. Puerto Banus sägs vara den fjärde dyrast marinan i världen.
 

Lyxiga båtar Puerto Banus
Lyxiga båtar
Shoppingi Puerto Banus
Shopping Marina Banus
Köpcenter i Puerto Banus
El Corte Inglés

 

Kultur

I Puerto Banus har man skapat Boulevard de la Fama de Puerto Banus för att hedra olika personer som genom sitt yrkesarbete har främjat Marbella nationellt och internationellt. År 2004 placerade man en tre ton staty av en noshörning i Puerto Banus. Denna skapades av Salvador Dali 1956 efter en inspelning av hans film ”Det vidunderliga äventyret av lacemaker och noshörningen. ”La Victoria” är ännu en staty av skulptören Zurab Tsereteli som är gjord av brons och koppar och står högt upp på en piedestal. Detta var en gåva av borgmästaren i Moskva.

Noshörning Puerto Banus
Noshörningen skapad av Salvadore Dali
La Victoria Puerto Banus
La Victoria

 
Så här ser det ut i centrala Puerto Banus:

 

Stränder

Se vårt klipp om Puerto Banus strand och strandpromenad här!

 
Puerto Banus är även känt för sina stränder och strandklubbar. Om man kommer från Marbella hållet och tar sig till Puerto Banus kommer man att hamna vid stranden Rio Verde. Här finns det restauranger, affärer, barer och solstolar. Stranden delas i två delar av den homonyma floden. Om man sedan korsar småbåtshamnen Jose Banus kommer man till stranden Duque och här finns de kända strandklubbarna Buddha Beach och Ocean Club. Här hittar man inga restauranger eller butiker, utan stranden kantas av hotell och lyxiga bostadsområden. Det finns däremot gott om strandbarer som man kan sitta och äta sin lunch vid. Vid detta vatten finns det nästan inga vågor och vattnet är lite djupare än de andra stränderna. Det är ett perfekt ställe för barnfamiljerna där barnen kan simma runt i vattnet i lugn och ro.
 

Costa Water Park

Costa Water Park är en uppblåst flytande vattenpark som ligger i havet. Det finns massor av olika attraktioner så som rutchkana, gunga, studsmatta m.m. Detta är något väldigt roligt som passar alla olika åldrar. Parken har tillverkats med de högsta säkerhetsnormerna och det finns badvakter som vaktar hela tiden. Man kan köpa ett kort där man kan bada under en timme eller så kan man köpa ett dagskort. Barn under sex år måste ha med sig vuxet sällskap. Vattenparken är öppen från Juni till September.
 

Stranden Puerto Banus
Stranden
Strandpromenaden i Puerto Banus
Strandpromenaden
Costa Water Park i Puerto Banus
Costa Water Park

 

 

Puerto Banus historia

Akitekten Noldi Schreck hade fått i uppdrag av prins Alfonso de Hohenlohe att övertyga Jose Banus att det var ett lämpligt område att bygga enorma skyskrapor på Puerto Banus. Skyskraporna skulle byggas för förmögna familjer. Jose Banus blev den största utvecklaren av bostäder på Costa del Sol. Hamnen fick hans namn och han blev känd som ”regimens byggare”. 1970 hade man en påkostad öppning av komplexet. År 2011 utvecklade Qatar Sheikh Abdullah Ben Nasser Al-Thani ett område öster om Marbella La Bajadilla. Detta område skulle konkurrera med Puerto Banus fick en kaj för kryssningsfartyg, femstjärnigt hotell, barer, restauranger, butiker och stormarknader.

La Bajadilla i Puerto Banus
La Bajadilla
La Bajadilla i Puerto Banus
La Bajadilla

 

Karta över Puerto Banus