Fastighetsmässan Köpa hus utomlands

I helgen bar det av till Stockholm för att besöka fastighetsmässan Köpa hus utomlands. Det är fairmedia som arrangerar denna mässa och det är Mimove som är huvudsponsorn. Mimove är en bostadsportal för Spanien där du kan hitta seriösa objekt från seriösa mäklare. På mässan fanns det många utställare och då var det inte bara utställare från Spanien som vi har riktat in oss på.

Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands

 
Det är oerhört många som är intresserade av att köpa en bostad i Spanien och intresset håller i sig år efter år. Antingen vill man köpa sig en bostad för att kunna flytta ner till Spanien eller så vill man köpa en semesterbostad i värmen istället för att köpa en sommarstuga i Sverige eller så är man intresserad av att köpa en bostad för att hyra ut. Även om det finns ett enormt utbud att välja mellan på nätet idag så är det väldigt givande att besöka mässan för att personligen träffa olika mäklare från olika företag. Man får en helt annan uppfattning av om det är en seriös mäklare om man personligen träffar dem och får prata en stund med dem. Det blir lättare att välja ut vilken mäklare man ska välja som ska hjälpa dig att hitta en bra bostad i Spanien och göra en bra bostadsaffär. I och med att det är en stor investering att köpa en bostad så vill man inte bli lurad.

Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands

 
En bra mäklare kan hjälpa till så att din bostadsaffär blir bra och svarar på alla dina frågor. Många som köper semesterbostad har även frågor om uthyrning och hur man kan få hjälp med byte av nycklar, städning, tvättning av sängkläder m.m. Köper man en lite äldre bostad som behöver renoveras vill man ha hjälp med vilka företag som renoverar bostäder i Spanien och vilka regler som gäller vid renoveringar. Det kan hända att man vill ha hjälp med att möblera den nya bostaden också, det kanske inte alltid är så lätta att göra det själv om man inte känner till vad det finns för olika möbelföretag. Köpprocessen är inte likadan som i Sverige så det kan vara bra att få hjälp med det. Det är viktigt att få reda på vad det gäller med skatter om man flyttar utomlands. Många funderar även på hur det fungerar med lån till bostaden och vad det tillkommer för olika kostnader utöver priset för bostaden.

Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands

 
På mässan hålls det även flera seminarier där man kan få svar på många av sina frågor beroende på vilka föreläsare det är, vilket varierar från mässa till mässa. Men detta går att kolla upp innan man åker till mässan.

Det var en givande dag där man fick ett ansikte bakom varje företag och fick en uppfattning om hur de tänkte kring att köpa en fastighet i Spanien.

Mässan köpa hus utomlands
Mässa köpa hus utomlands