San Pedro de Alcantara

Det är alltid lika trevligt att besöka den mysiga byn San Pedro de Alcantara som ligger en liten bit från hamnstaden Puerto Banus och 10 km från Marbella. Nuförtiden har det blivit extra skoj att åka hit, framför allt för barnen.

Den stora motorvägen har gått rakt igenom San Pedro och delat stadens kärna och stranden i två delar. Det har alltid varit fullt sjå att ta sig från den ena delen till den andra i och med den fullt trafikerade vägen med snabbt körande bilar.

Men äntligen…år 2012 byggdes det en tunnel under staden där nu vägen passerar istället. Ovanpå detta har man byggt en riktigt stor lekplats med flera olika lekplatsdelar som passar barn i olika åldrar. Här har man även byggt gångbroar som bildar en häftig skapelse framförallt när det mörknar och alla lampor lyser upp bron. Det är som vågor på vattnet och skapelsen heter nämligen ”On Marde Sensaciones” som betyder ”ett hav av känslor”. Här finns nu även några trevliga barer som man kan sätta sig vid när barnen har tröttnat på att leka, om de nu gör det vid denna mångsidiga lekplats.

Lekplatsen
Lekplatsen
Gångbroar
Gångbroar

 
Man finner även en amfiteater där det hålls konserter, speciellt vid festivaler som hålls i byn. Man har även satsat på att bygga en asfalterad rink för alla som åker skateboard, rollerblads, cyklar m.m. Här har man tänkt till och försökt anpassade det så att det ska finnas något som passar för alla.

amfiteater
amfiteater

 
Vid sidorna av denna skapelse finns det även en del restauranger. Här passade vi på att besöka Mr Burger där de hade väldigt goda hamburgare. Konceptet gick ut på att vi själva skulle komponera ihop vår egen hamburgare där vi först valde vilken sorts bröd vi ville ha, för att sedan välja vilket kött vi vill ha, sedan valdes ingredienser i hamburgaren och slutligen vilket tillbehör vi ville ha så som pommes frites, potatis, såser m.m. Vi fick även givetvis välja vad vi ville dricka till. Det är perfekt att man kan kombinera sin egen hamburgare efter tycke och smak. Det fanns även en barnmeny där även de fick välja enligt samma koncept. De hade däremot inte lika många valmöjligheter förståeligt nog.

Chinarestaurang
chinarestaurang

 
På andra sidan, mittemot Mr Burger hittar man en chinarestaurang som verkligen är värd att besöka. Här får man ett väldigt bra bemötande av personalen, de har mycket god mat och det är väldigt bra priser. Du får mycket mat för pengarna.
Den lilla byn San Pedro längtar vi alltid tillbaka till när vi har åkt härifrån.