Resväskor

När du ska ut och resa behöver du ha med dig lite olika saker och det kan vara allt från resväskor till läkemedel. Vi har därför samlat lite olika bra saker som man kan behöva ha med sig på sin resa. Detta varierar givetvis beroende på hur länge man är borta och vid vilken årstid man reser.
Det finns många olika typer av resväskor. Vid val av resväska bör man tänka på vad som passar dina behov bäst. Beroende på vart du ska och vilket transportmedel du ska använda är avgörande för vilken typ av resväska du ska ha. Även hur länge du ska vara borta och hur mycket packning du vill ha med dig avgör vilken storlek och sorts resväska du ska välja.

Lätta resväskor

Lätta resväskor är bra om du ska resa med flyg. Flygbolagen har en maxvikt på det incheckade bagaget och om vikten överskrider detta får man betala en extra avgift. Väger väskan lite kan man packa mer i väskan utan att vikten överskrids. Dessvärre är de lättaste väskorna tillverkade i material som är känsliga för repor och stötar. Vill man ha en resväska som är både lätt och tålig blir priset på väskan dyrare. Resväskor gjorda i polykarbonat och polypropylen är både lätta och hållbara men därmed lite dyrare.
 

Hårda resväskor

Väljer du en hård resväska skyddas dina produkter som du har i väskan och de går inte sönder när andra väskor hamnar på dem eller när bagagepersonal kastar runt väskorna. Ömtåliga produkter som du har i väskan klarar sig om väskan skulle tappas eller utsättas för stötar. En hård väska kan även vara stöldsäkrare om man dessutom har ett bra lås på väskan.

 

 

Mjuka resväskor

Väljer du en mjuk resväska i polyester, canvas eller läder är din väska väldigt slitstark. Däremot skyddas inte produkterna som du har i väskan lika bra om väskan skulle utsättas för stötar. Mjuka resväskor är mer flexibla än hårda och kan pressas in i trånga utrymmen. De mjuka resväskorna har dessutom ofta fickor på utsidan där du kan förvara saker som du vill komma åt lätt under din resa.
 

 

Kabinväskor

En kabinväska är en lite mindre väska som du får ta med dig in på flygplanet om du reser med flyg. Flygbolagen bestämmer hur stor kabinväskan som du tänker ta med dig in på flygplanet får vara. Det är bra att kolla upp detta innan. Kabinväskan förvarar man i facket ovanför sätet om man reser med flyg.